Begeleiding ouderen

Noor Moussault - Begeleiding ouderen Amsterdam en omstreken

Rijvaardigheidstraining

Het besturen van een auto en het verkeersbeeld is de laatste jaren drastisch veranderd. De Nederlandse wegen zijn niet de rustigste van Europa. Er zijn veel meer impulsen waardoor de bestuurder afgeleid kan worden. Bijvoorbeeld alle informatie op het digitale dashboard, het navigatiesysteem en buiten de auto de mega reclameborden.

Op de hoogte zijn van de verkeersregels – en deze weten toe te passen – is ook een voorwaarde om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Met het ouder worden zult u op een moment te maken krijgen met lichamelijke beperkingen, zoals een afgenomen reactievermogen, een minder goede zintuiglijke waarneming en minder beweeglijkheid. Dat geldt voor iedereen, hoe vitaal hij of zij ook is.

Buro Moussault - begeleiding ouderen
Buro Moussault - begeleiding ouderen lichaamsverandering

Lichamelijke veranderingen

Het vervelende is dat ook functies achteruitgaan die van groot belang zijn in het hedendaagse verkeer. En omdat dit gelijkmatig verloopt, beïnvloeden ze de rijvaardigheid ongemerkt. De lichamelijke veranderingen zullen zich niet bij iedere oudere in dezelfde mate en op hetzelfde moment voordoen. Toch is het goed dat u zich ervan bewust bent dat u er mee te maken kunt en zult krijgen. U staat hierin niet alleen. Er zijn in Nederland ruim vijf miljoen mensen boven de 50. Daarvan rijden er ruim twee miljoen auto.

Erop uit

Ouder worden betekent gelukkig niet dat u de hele dag thuis moet zitten. Door goed op de hoogte te blijven van de regels en veranderde verkeerssituaties kunt u tot op hoge leeftijd veilig aan het verkeer blijven deelnemen.

Buro Moussault - erop uit ook als je ouder bent

Wilt u uw rijkennis ook up to date houden?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!