Rijangst overwinnen

Noor Moussault - Rijangst begeleiding Amsterdam en omstreken

Hoe overwin je rijangst?

Iedereen is wel eens nerveus in de auto, bijvoorbeeld als het erg druk is op de weg of als het zicht belemmerd wordt door het slechte weer. Daar is op zich niet veel mis mee. Wanneer de negatieve gevoelens en nervositeit de overhand krijgen, en dus eigenlijk omslaan in rijangst, wordt het wat problematischer. Wanneer u telkens weer met grote angstgevoelens achter het stuur zit, kan dat een steeds grotere impact op uw leven krijgen en komt het uiteindelijk de veiligheid niet ten goede. Daarom is het van belang om uw rijangst te overwinnen.

Buro Moussault - rijangst overwinnen
Buro Moussault - oorzaken rijangst

Oorzaken rijangst

In de meest gevallen komt rijangst niet voort uit een gebrek aan autorijvaardigheden, maar bij veel mensen is het een gevolg van te weinig routine. Een kleine tien procent van de vrouwen met een rijbewijs zit bijvoorbeeld helemaal nooit achter het stuur en volgens de laatste schattingen vermijden een half miljoen mensen het autorijden in zijn geheel. Ook een traumatische ervaring in het verkeer leidt vaak tot vermijdend gedrag. Van uitstel komt afstel. Daarom gaan we voorafgaand en tijdens het begeleidingstraject naar het overwinnen van uw rijangst op zoek naar de oorzaak. Het probleem wordt bij de wortels aangepakt.

Mensen met rijangst ondervinden vaak een aantal van de onderstaande symptomen:

Werkgebied

Buro Moussault is vooral actief in Noord-Holland, het Gooi en het noorden van Zuid Holland. Dat komt neer op een straal van ongeveer 50 km rondom Amsterdam.

Wilt u meer weten over mijn aanpak van het overwinnen van rijangst? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Buro Moussault - werkgebied

U wilt uw rijangst overwinnen?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!