De scholen zijn weer begonnen! De leerlingen gaan er heen.

De scholen zijn weer begonnen! 

In alle delen van het land is de vakantie voorbij en gaan de kinderen weer naar school. Dat is altijd wennen voor zowel de ouders als de kinderen. Vroeg opstaan en de hele dag in de schoolbanken lessen volgen valt niet mee de eerste weken.

Scholieren moeten weer wennen om zich lang te concentreren en wennen aan hectische verkeerssituatie. Sommige gaan voor het eerst zonder begeleiding naar school en moeten zich de route/weg nog eigen maken.

Een kwetsbare groep

De groep 12 – 18 jarige is een kwetsbare groep. De jongste zijn vaak door ouders naar school gebracht en gaan nu zelfstandig. Zij hebben een minder ontwikkeld besef van het verkeer en de mogelijke gevaren daarvan. In alle leeftijdsgroepen geldt de afleiding door vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast DE telefoon: appen; bellen; instagrammen en selfies maken.

Automobilisten moeten dus extra alert zijn voor deze groep weggebruikers. Scholieren die in groepen over de weg fietsen en zwalken hebben weinig oog en oor voor wat er om hen heen gebeurt. Dus automobilisten: let extra op.

Hou je aan de verkeersregels

Breng je zelf je kind met de auto naar school, hou je dan ook aan de regels. Parkeer niet lukraak, kijk meer/beter om je heen en hou je aan de snelheid! De 30 km zones zijn er niet voor niks. Je remweg bij 30 km is ruim 13 meter. Rij je 35 km dan is dat al 16,5 meter. Het verschil van tot stilstand kunnen komen of iemand op je motorkap krijgen.

Gaat je kind voor het eerst alleen naar school, oefen dan de route samen een aantal malen. Geef zelf het goede voorbeeld ten aanzien van telefoongebruik: UIT tijdens het rijden/fietsen.

Een goed schooljaar met veilige kilometers.

Noor

 

U wilt uw rijangst overwinnen?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!