Uit het rijangstdagboek van Rachel 22

Focus anders richten

Vandaag zouden we een stuk snelweg gaan rijden. Om, zoals Noor altijd zegt, mijn aandacht/focus naar buiten te richten, had ik mij voorgenomen wat meer te babbelen tijdens de rit en minder met ‘mijzelf’ bezig te zijn. Toen ik het snelwegbord zag, voelde ik mijn hartritme al wat omhoog gaan. OK dacht ik, praten Rachel.

“Bezig bijtje ben jij toch eigenlijk Noor.” “Hoezo?” “Nou, na die dag ‘auto te water’ heb je toch weer een studiedag gedaan?” “Ja dat klopt Talking Traffic.”

Talking Traffic

“Haha, dat lijkt op pratend verkeer,” reageerde ik lachend. “Daar lijkt het inderdaad wel op,” zei Noor. “Eigenlijk communiceert alles met elkaar via een app op je smartphone. Het zorgt er voor dat je verder dan 200 meter vooruit kan kijken door alle informatie die je onderweg krijgt. Het geeft info over files, glad wegdek, geldende maximum snelheid, ongeval vijf km verderop, hoe lang een verkeerslicht op groen of rood staat, naderende voorrangsvoertuigen, open bruggen en waar je kan parkeren tegen welk tarief. Als je meer wilt weten tik je gewoon Talking Traffic als zoekterm in.”

Deskundigheidsbevordering

“Klinkt interessant. Zal ik nog een stukje doorrijden, het gaat wel goed vind ik.” “Prima, je zit er inderdaad redelijk ontspannen bij,” antwoordde Noor. “Steekt iedereen zoveel tijd in cursussen?” vroeg ik. “Elke instructeur moet sowieso iedere vijf jaar zes dagdelen zich theoretisch bijscholen. Wat natuurlijk helemaal niet zoveel is. Ik vind veel thema’s interessant en wil graag ook verdieping in mijn werk houden, vandaar dat ik waarschijnlijk meer doe dan de gemiddelde collega. Ik heb deskundigheidsbevordering altijd belangrijk gevonden.”

“Je zit toch ook in intervisiegroepen?” “Klopt, in een van mijn intervisiegroepen zit ik met twee collega’s die hetzelfde werk doen als ik. Wij zien elkaar regelmatig en wisselen dan ervaringen uit en houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. We hebben net met ons drieën een website online gezet: rijangsttherapie.com.”

“Gaaf joh, en slim van jullie. Zal ik de volgende afslag nemen?” “Prima, mooi gereden!”

Rachel

U wilt uw rijangst overwinnen?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!