Snelweg angst

Noor Moussault - Rijangst begeleiding Amsterdam en omstreken

snelwegangst

Bent u angstig wanneer u moet rijden op de snelweg?

Veel bestuurders hebben moeite om te rijden met een snelheid van 120 / 130 kilometer per uur. Ook het inhalen op hoge snelheid, vooral van vrachtwagens, en het ingehaald worden leiden vaak tot angstige momenten. Anderen hebben een traumatische ervaring gehad op de snelweg en doen er vervolgens alles aan om de snelweg te vermijden. Deze snelwegangst gaat zelden vanzelf weg en het is niet gemakkelijk om over deze veel voorkomende vorm van rijangst heen te stappen.

Symptomen snelwegangst

Mensen met snelwegangst ervaren vaak diepe angstgevoelens en paniek (paniekaanval) tijdens het rijden op de snelweg. De angst uit zich fysiek door onder andere een verhoging van de hartslag, zweten, duizeligheid en een droge keel. Een dergelijk hoge mate van paniek achter het stuur kan natuurlijk tot gevaarlijke situaties leiden, maar heeft ook sociale implicaties. Laat daarom snelwegangst uw leven niet domineren en ga actief aan de slag om het probleem aan te pakken.

Aanpak wegnemen snelwegangst

Elke angst heeft een oorzaak en het achterhalen van die oorzaak is de belangrijkste eerste stap in het overwinnen van snelwegangst. De aanpak van de (rij)begeleiding heeft zijn oorsprong in verschillende beproefde therapiestromingen, die voor een groot aantal cliënten zeer effectief zijn gebleken. Het rijden zal vooral op de (snel)wegen in uw omgeving gebeuren.

Buro Moussault - werkgebied

U wilt uw snelwegangst overwinnen?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!